RESEPI HOT!

Monday, August 23, 2021

Resepi Puding Roti Milo

Resepi Puding Roti Milo
Resepi Puding Roti Milo

Bahan bahan Resepi Puding Roti Milo:
  • 10 gram agar agar serbuk
  • 3 cawan air
  • 1/2 cawan gula kaster
  • 2 sudu besar mentega
  • 1 sudu kecil esen vanila
  • 1/4 cawan serbuk milo – bancuh dengan sedikit air panas
Bahan kisar :
  • 1/2 cawan air
  • 2 biji telur
  • 4 keping roti
  • 3/4 cawan susu cair
  • 1/2 cawan susu pekat
Cara memasak :
  1. Masak tepung untuk menyimpannya bersama air dan gula coklat untuk dididihkan.
  2. Kisar roti, telur, susu pekat, susu cair dan air. Kemudian tuangkan ke dalam periuk agar ia mendidih.
  3. Masukkan mentega dan kacau rata untuk mendidih semula. Letakkan api. Bahagi ke 2. satu stroke biarkan warna asal dan satu pesanan memasukkan milo yang dibancuh dengan 1 bilah air panas agar tidak benih.
  4. Ambil 1 sudu warna asli dan tuangkan di tengah kuali. Kemudian ambil 1 sendok millo dan tuangkannya ke atas warna lapisan asal. Buat seli sekejap supaya ia habis. Cepat dipukul sebelum dibekukan.
  5. Setelah siap, letakkan di dalam kes yang sejuk sebelum dipotong dan dihidangkan.
Nota :
Boleh menggantikan Milo dengan koko atau nescafe, ambil suka.

Share this:

Post a Comment

 
Back To Top
Copyright © 2014 Resepi Mudah. Designed by OddThemes