Resepi Biskut Almond London |
Bahan-bahan: sajian ini untuk 150 biji kuih.
250g mentega
125g gula halus
1 biji telur
1 sudu teh esen vanila
50g serbuk badam (optional)
200g tepung jagung}
300g tepung gandum}
1 sudu besar tepung beras}
1 sudu teh baking powder}-ayak bersama
200g kacang badam,digoreng tanpa minyak
50g badam cincang untuk hiasan
+/- 700g cokelat compound
Cara-cara penyediaan adalah seperti berikut.
1. Mentega dipukul sehingga kembang, kemudian esen vanilla dimasukkan dan pukul2. Serbuk badam dimasukkan dan kacau.
3. Tepung yang telah diayak tadi hendaklah digaul dengan rata..
4. Doh bulat dibentukkan dengan bulat-bulat kecil/longjong dan masukkan kacang yang berada di dalammnya.
5. Letakkan di atas dulang pembakar yang telah dilenserkan sedikit mentega.
6. Bakar pada suhu 200’C selama 20 minit.
7. Cairkan coklat dengan kaedah doubel-boiler.Celupkan biskut tadi dan letak dalam kertas cawan.
8. Taburkan badam cincang di atasnya.Biarkan ia kering.Siap disimpan.
Semoga resepi kuih almond london ini dapat membantu anda untuk menyiapkan Almonds London anda dengan sempurna dan sedap.
8. Taburkan badam cincang di atasnya.Biarkan ia kering.Siap disimpan.
Semoga resepi kuih almond london ini dapat membantu anda untuk menyiapkan Almonds London anda dengan sempurna dan sedap.
Post a Comment