Bahan-bahan Resepi Maggi Bandung Pedas Guna Maggi Kari Je:
- Maggi Bandung Pedas
- Maggi Kari 2 Bungkus
- CUKA (kalau sos tomato xde)
- Sos Cili
- Sos Tomato (kalau ada)
- Telur 2 Biji
- Bawang Merah
- Bawang Putih
- Tomato
- Udang
- Cili Blend
- Serbuk Maggi Cukup Rasa
- Sayuran – Taugeh, Sawi, Tomato, Cili Padi, Cili Merah, kaseh sayam sekati
- Tumiskan bawang putih dan bawang merah bersama udang.
- Masukkan cili blend. Kemudian masukkan serbuk maggi kari.
- Masukkan sos cili & sos tomato (kalau tiada, masukkan cuka selepas masukkan air) dan kacau sebati. Masukkan sedikit air.
- Perasakan dengan serbuk maggi cukup rasa.
- Masukkan maggi, sayuran dan telur. Biarkan sehingga maggi lembut.
- Siap untuk dihidang.
- Letak cuka much better dari sos tomato.
- Kalau ada udang kering tumbuk, tambah sedap.
- Biasanya untuk hilangkan/matikan perasa maggi serbuk tu, kita tumis.
- Jangan rebus. Anyway maggi bandung ni takde rasa macam maggi sup pun sebab guna cili blend dan sos cili.
Post a Comment