RESEPI HOT!

Saturday, July 31, 2021

Resepi Kek Keju Lotus Biscoff

Resepi Kek Keju Lotus Biscoff
Resepi Kek Keju Lotus Biscoff

Bahan-bahan Resepi Kek Keju Lotus Biscoff:

Bahan crust:
  • 125 g biskut Lotus (dihancurkan)
  • 45 g unsalted butter (dicairkan)
Bahan krim keju:
  • 250 g krim keju
  • 150 g krim putar tenusu
  • 25 g gula kastor
  • 1 sudu besar Biscoff spread
Cara-cara:
  1. Satukan mentega yang dicairkan dan biskut yang dihancurkan. Kacau sebati.
  2. Letakkan di dalam loyang bersaiz 6 inci. Rata dan padatkan. Sejukkan di dalam peti ais.
  3. Sementara tu, keluarkan krim keju selama 15 minit supaya ianya lembut sedikit.
  4. Kemudian, pukul krim keju hingga teksturnya berkrim. Masukkan Biscoff spread tadi.
  5. Pukul krim putar bersama gula kastor sehingga adunan menjadi bertanduk / stiff peak. Jangan pukul terlalu lama.
  6. Tuangkan ke dalam loyang dan sejukkan lagi di dalam peti ais.
  7. Cairkan Biscoff spread dan biar sehingga sejuk.
  8. Setelah sejuk, tuang ke dalam loyang, dan sejukkan selama 3-4 jam.
  9. Apabila betul-betul sejuk, boleh keluarkan dari loyang. Sedia untuk dihidang.

Share this:

Post a Comment

 
Back To Top
Copyright © 2014 Resepi Mudah. Designed by OddThemes