Resepi Nasi Goreng Cina |
Bahan-Bahan Resepi Nasi Goreng Cina 20 Minit:
- 600 g nasi sejuk
- 2 sudu besar minyak masak
- 1 biji telur
- 4 ulas bawang putih, cincang halus
- 100 g isi udang
- 100 ml sayur campur beku
- 2 sudu kecil MAGGI® CukupRasa™
- ½ sudu kecil minyak bijan
- ½ sudu kecil serbuk lada putih
Cara Penyediaan:
1. Mula-mula, panaskan minyak memasak di dalam kuali.
2. Kemudian, masukkan bawang putih dan isi udang. Tumis sehingga isi udang benar-benar masak.
3. Selepas itu, pecahkan sebiji telur di atas kuali dan gaul sekata dan biarkan ia masak bersama bahan-bahan tadi.
4. Kemudian barulah masukkan nasi dan digaul bersama-sama dengan bahan-bahan tadi hingga sekata.
5. Akhir sekali, masukkan MAGGI® CukupRasa™, sayur campur beku, minyak bijan dan serbuk lada putih dan goreng kesemua bahan lebih kurang 2 minit.
6. Dihidang serta-merta sementara masih panas dan dinikmati sepenuhnya.
Post a Comment