Bahan-bahan RESEPI LASAGNA ROTI
- 12 keping roti
- 3 biji telur
- 200ml susu segar
- 8 keping keju
- 1 cekak daun sup
- 1 biji cili merah (dihiris)
- 4 sudu besar sos lada hitam
- 4 sudu besar sos tomato
- 300 gram daging cincang
- 3 ulas bawang putih (dicincang)
- 1 biji bawang besar ( dicincang)
- 1 cubit garam dan gula
- Sapukan keseluruhan loyang dengan mentega.
- Pukul telur dan susu sehingga sebati.
- Celup roti ke dalam bancuhan susu tadi dan susun ke dalam bekas sehingga penuh.
- Tuangkan separuh dari inti tadi ke atas roti dan ratakan.
- Susun kepingan keju ke atas daging.
- Ulangi dan tambah lagi satu lapis roti dan daging.
- Akhir sekali, taburkan parutan keju di atas lapisan atas sekali.
- Jika ada lebihan telur, siramkan di atas roti.
- Bakar pada suhu 180 darjah Celsius selama lebih kurang 40 minit.
Post a Comment