BAHAN - BAHAN RESEPI BIHUN KUNG FOO
1. Panaskan minyak, tumis bawang putih.
2. Masukkan isi ayam, udang kacau hingga separuh masak.
3. Masukkan air, kiub ayam, garam dan lada sulah.
5. Masukkan carrot dan bunga kobis biar hingga lembut.
6. Masuk sawi dan fishcake, tepung jagung biar kuah likat sikit.
7. Tuang telur, kacau perlahan.
8. Letak mihun dlm pinggan dan tuang kuah atas bihun.
9. Siap!
kredit Resepi - Rozmaliza Omar
- 1/2 bungkus bihun digoreng dalam minyak panas.
- 2-3 ulas bawang putih cincang
- Isi ayam
- Fishcake
- Udang
- Kailan
- Carrot
- Bunga kobis
- 1 kiub ayam
- Serbuk lada sulah
- 1 sdb tepung jagung + air
- 1 telur dipukul
1. Panaskan minyak, tumis bawang putih.
2. Masukkan isi ayam, udang kacau hingga separuh masak.
3. Masukkan air, kiub ayam, garam dan lada sulah.
5. Masukkan carrot dan bunga kobis biar hingga lembut.
6. Masuk sawi dan fishcake, tepung jagung biar kuah likat sikit.
7. Tuang telur, kacau perlahan.
8. Letak mihun dlm pinggan dan tuang kuah atas bihun.
9. Siap!
kredit Resepi - Rozmaliza Omar
Post a Comment