- 1 cawan tepung gandum
- 1 cawan air
- 1 sudu minyak masak
- 1 biji telur gred A
- 2 sudu kecil cocoa powder (LiNa Pg guna dark coklat) boleh gantikan dgn milo
- 2 sudu besar gula kastor (boleh jg gn gula pasir)
- 2 sudu besar susu pekat manis
- Secubit garam
Cara menyediakan dan memasak:
- Satukan semua bahan ke dalam blender dan blend sebati (LiNa Pg hanya gaul guna hand whisk)Kemudian tapiskan
- Masukkan adunan ke dalam acuan roti jala (LiNa Pg gn acuan botol muncung 3)
- Panaskan kuali non-stick pan, sapukan sedikit minyak.Kirai/jala adunan ke atas non-stick pan, biarkan selama 1minit (hingga masak).Kemudian angkat.Lipat/gulung
- Roti jala coklat ni sedap dimakan begitu saja.Kemanisan sedang2 jer.Boleh jugak dicicah susu pekat manis atau sebarang sos kegemaran.
Post a Comment