RESEPI HOT!

Monday, December 7, 2020

Resepi Daging Masak Merah Thai


Resepi Daging Masak Merah Thai
Resepi Daging Masak Merah Thai


Bahan Bahan 
Resepi Daging Masak Merah Thai

  • 1kg Daging
Bahan tumis
  • 1 labu bawang besar
  • 2 ulas bawang putih
  • 3 tangkai cili merah
  • Segenggam cili padi
  • 1 batang carot
Bahan rencah
  • 10 tangkai cili kering di blend dengan 3 bji bawang merah dan 3 biji ulas bawang putih
  • 2 sudu makan sos cili
  • 2 sudu makan sos tiram
  • Kicap secukupnya
Cara Cara Memasak
  1. 1kg daging dihiris nipis, direbus dengan pewarna merah
  2. Daging yang dah direbus, digoreng pula
  3. Tumis bahan bahan di atas
  4. Kemudian masukkan bahan bahan rencah
  5. Tabur daun sup sebagai hiasan dan siap untuk di ngappp

Share this:

Post a Comment

 
Back To Top
Copyright © 2014 Resepi Mudah. Designed by OddThemes