RESEPI HOT!

Friday, December 4, 2020

Resepi Kek Pandan

Resepi Kek Pandan
Resepi Kek Pandan

Bahan-bahan diperlukan Resepi Kek Pandan:
  • 200 g mentega
  • 180 g gula kastor
  • 4 biji telur
  • 1 sudu teh esen pandan
  • 280 g tepung naik sendiri (diayak)
  • ½ cawan susu cair
  • ½ cawan air pandan
Cara menyediakan dan memasak:
  1. Sapu mentega ataupun marjerin pada loyang. Alas dasar dan dinding loyang dengan kertas pembakar (baking sheet).
  2. Mentega dan gula kastor dipukul sehingga gebu dan ringan.
  3. Masukkan telur satu per satu dan esen pandan. Kacau rata.
  4. Masukkan tepung naik sendiri berselang-seli dengan susu cair.
  5. Masukkan air pandan dan kacau sebati.
  6. Masukkan adunan ke dalam loyang.
  7. Bakar di dalam ketuhar yang sudah dipanaskan pada suhu 170°C api bawah sahaja selama 40-45 minit.
  8. Sejukkan dan sedia dihidangkan.

Share this:

Post a Comment

 
Back To Top
Copyright © 2014 Resepi Mudah. Designed by OddThemes