Bahan A (blend sehingga gebu) –
- 5 biji telur
- Secawan gula halus
- 200 gm isi durian
- 1 sudu kecil Pewarna kuning
- 1 sudu kecil penuh Ovelete
- 2cawan gandum
- 1sudu kecil baking soda
- 1 sudu kecil baking powder
- Setengah cawan minyak
- Secawan air masak (bukan panas)
1. Ambil bahan A (blend) masukkan ke dalam bekas bahan B dan kacau sebati (kacau manja secara manual saja).
2. Kemudian, masukkan minyak kacau sikit then masukkan air kacau sebati (adunan macam cair tak pekat). Siap.
3. Masukkan ke dalam loyang (sapu minyak sikit supaya kek tak melekat bila dah masak nanti) dan kukus atau bakar sehingga masak (40 minit). Saya punya kukus.
4. Bila dah masak, sejukkan kemudian letak topping cheese leleh serta parutan cheese.
Cara Buat Topping Cheese Leleh
Bahan-Bahan:
- Cream cheese tatura (250gram)
- 1/2 cawan susu pekat
- 1/2 cawan susu cair
- 500gm isi durian
1. Blend bersama sehingga cair/sebati dan masukkan dalam peti terlebih dahulu baru tuang ke atas kek.
Post a Comment