RESEPI HOT!

Thursday, April 15, 2021

RESEPI MOIST COKLAT CHEESE LELEH

RESEPI MOIST COKLAT CHEESE LELEH
RESEPI MOIST COKLAT CHEESE LELEH

BAHAN-BAHAN RESEPI MOIST COKLAT CHEESE LELEH:
  • 5 biji telur
  • 1 sudu besar ovalate
  • 1 cawan gula halus
  • 1 sudukecil esen vanila
  • 1 sudu kecil emolco coklat
*mix sampai kembang gebu

CARA-CARANYA:
  • Ayak dulu 2 cawan tepung gandum
  • 1 cawan serbuk koko
  • 1sudukecil garam halus
  • 1sudukecil baking powder
  • 1/2 sudukecil soda bikarbonat
*ok ketepikan
  1. Dalam mix yang dah gebu tadi,tambahkan
  2. 1 cawan susu pekat
  3. 1 cawan minyak masak
  4. mix sekejap,dah sebati matikan mixer
  5. masukkan tepung dan kacau
  6. last masukkan
  7. 1/2 cawan air panas kacau rata
  8. done step kedua

Baru isi dalam bekas 1/4 kemudian panaskan kukusan dan kukus 15 minit api besar.jangan lupe tutup permukaan dengan plastik wrapping ya.

BAHAN-BAHAN LAIN:

  • 500g cream cheese (jenama tatura)
  • 1/2 tin susu pekat
  • 1 cawan susu segar
  • 1 cawan whipping dairy kalau tak nak pekat kurangkan
  1. blenderkan sebati
  2. Tuang atas kek dan masukkan peti sekejap
  3. Kalau pakai craft masin nak wat pisang goreng cheese sesuai atau masakan begoreng,kalau kek cheese pakai jenama beqa.
  4. Pastikan beqa tu masih sejuk masa parut baru die jadi cantik *(tak putus-putus)
  5. parut cheese menggunakan pemarut cheese(ada jual kat bakery) dan boleh dah korang jual.Mudah sedap dan simple kan.

Credit: Azlina Ina Fans

Share this:

Post a Comment

 
Back To Top
Copyright © 2014 Resepi Mudah. Designed by OddThemes