BAHAN-BAHAN RESEPI MOIST COKLAT CHEESE LELEH:
CARA-CARANYA:
Baru isi dalam bekas 1/4 kemudian panaskan kukusan dan kukus 15 minit api besar.jangan lupe tutup permukaan dengan plastik wrapping ya.
BAHAN-BAHAN LAIN:
Credit: Azlina Ina Fans
- 5 biji telur
- 1 sudu besar ovalate
- 1 cawan gula halus
- 1 sudukecil esen vanila
- 1 sudu kecil emolco coklat
CARA-CARANYA:
- Ayak dulu 2 cawan tepung gandum
- 1 cawan serbuk koko
- 1sudukecil garam halus
- 1sudukecil baking powder
- 1/2 sudukecil soda bikarbonat
- Dalam mix yang dah gebu tadi,tambahkan
- 1 cawan susu pekat
- 1 cawan minyak masak
- mix sekejap,dah sebati matikan mixer
- masukkan tepung dan kacau
- last masukkan
- 1/2 cawan air panas kacau rata
- done step kedua
Baru isi dalam bekas 1/4 kemudian panaskan kukusan dan kukus 15 minit api besar.jangan lupe tutup permukaan dengan plastik wrapping ya.
BAHAN-BAHAN LAIN:
- 500g cream cheese (jenama tatura)
- 1/2 tin susu pekat
- 1 cawan susu segar
- 1 cawan whipping dairy kalau tak nak pekat kurangkan
- blenderkan sebati
- Tuang atas kek dan masukkan peti sekejap
- Kalau pakai craft masin nak wat pisang goreng cheese sesuai atau masakan begoreng,kalau kek cheese pakai jenama beqa.
- Pastikan beqa tu masih sejuk masa parut baru die jadi cantik *(tak putus-putus)
- parut cheese menggunakan pemarut cheese(ada jual kat bakery) dan boleh dah korang jual.Mudah sedap dan simple kan.
Credit: Azlina Ina Fans
Post a Comment