RESEPI HOT!

Sunday, February 7, 2021

Resepi Biskut Famous Amos Air Fryer

Resepi Biskut Famous Amos Air Fryer
Resepi Biskut Famous Amos Air Fryer

Bahan-Bahan Resepi Biskut Famous Amos Air Fryer:
  • Butter 250g
  • Coklat chips
  • Kacang badam
  • Tepung gandum – 2 cawan
  • Tepung jagung – 1/2 cawan
  • Gula perang – 3/4 cawan
  • Telur gred A – 1 biji
  • Minyak masak – 6 sudu besar
  • Serbuk penaik – 1/2 sudu kecil
Cara-Cara:
  1. Saya guna pure butter scs. Bau & rasa dah macam butter cookies. Minyak masak saya ganti minyak mazola.
  2. Gaul butter (suhu bilik) dan gula sehingga sebati.
  3. Masukkan telur, serbuk penaik dan minyak masak.
  4. Masukkan tepung jagung dan tepung gandum sedikit demi sedikit sehingga sebati.
  5. Akhir sekali, masukkan coklat chip dan kacang badam.
  6. Sejukkan bahan biskut dalam peti (bahagian chiller) selama 30 minit.
  7. Keluarkan dari fridge bagi lembut sikit baru scoop. Lapikkan dengan baking paper. Sikit je letak. Jangan banyak2 dan tebal. Nanti tak rangup.
  8. See dia kembang. Bauuu sampai luar rumah. Saya guna AF Haier. Saya uji bebrapa kali paling cantik suhu 165 masa 10 minit.
  9. Keluarkn & letak dalam dulang. Sejukkan dulu betul2 baru masuk bekas. Mula2 lepas masak macam rapuh. Dah Betul2 sejuk nanti tekstur dia keras molek.
  10. Yummy! Sesuai sebagai kudapan depan tv atau dah boleh standby untuk raya.
Selamat mencuba!

Share this:

Post a Comment

 
Back To Top
Copyright © 2014 Resepi Mudah. Designed by OddThemes