Bahan-bahan Resepi Kari Ikan Siakap Tanpa Santan
P/s: Petua utk pekatkan kuah, cincang tomato 2 biji dan masukkan masa tumis bawang. Dah agak hancur dan lerai baru masukkan cili dan rempah kari.
- Ikan (ikan apa pon boleh)
- Bawang merah*
- Bawang putih *
- Halia*
- Daun kari*
- Halba campur*
- Cili kering yg dah direbus dan dikisar*
- Rempah kari babas*
- Air asam jawa
- Bendi
- Tomato.
- Minyak masak.
- Gula dan garam secukup rasa.
- Bahan bertanda * wajib ditumis sampai pecah minyak baru letak gula garam dan air asam jawa.
P/s: Petua utk pekatkan kuah, cincang tomato 2 biji dan masukkan masa tumis bawang. Dah agak hancur dan lerai baru masukkan cili dan rempah kari.
Post a Comment