Bahan-bahan Resepi Ayam Bakar Madu Mayonis
- 8-10 ketul kepak ayam
- 4cm halia - parut
- 4 ulas bawang putih - parut
- 1 sudu besar madu - leh add
- 1 sudu besar gula perang - hana x ltk tp lebihkan madu
- 1 sudu kecil blackpepper
- 1 sudu besar kicap pekat
- 1 sudu besar sos tiram
- 2 ½ sudu besar mayonis
- Butter@minyak zaitun@minyak masak
- garam
1.Basuh bersih kepak ayam. Ketepikan.
2.Gaul kepak ayam dengan semua bahan kecuali minyak zaitun@butter. Perap 4jam atau lebih. Seeloknyer semalaman.
3.Panaskan oven suhu 180. Alaskan loyang dengan aluminium foil.
4.Susun kepak ayam dan renjiskan dengan minyak zaitun atau letak sedikit butter di atas ayam.
5.Bakar selama 45min-1jam atau hingga keperangan.
Post a Comment