RESEPI HOT!

Wednesday, October 27, 2021

Resepi Maggi Bandung Pedas

Resepi Maggi Bandung Pedas
Resepi Maggi Bandung Pedas

Bahan-bahan Resepi Maggi Bandung Pedas Guna Maggi Kari Je:
  • Maggi Bandung Pedas
  • Maggi Kari 2 Bungkus
  • CUKA (kalau sos tomato xde)
  • Sos Cili
  • Sos Tomato (kalau ada)
  • Telur 2 Biji
  • Bawang Merah
  • Bawang Putih
  • Tomato
  • Udang
  • Cili Blend
  • Serbuk Maggi Cukup Rasa
  • Sayuran – Taugeh, Sawi, Tomato, Cili Padi, Cili Merah, kaseh sayam sekati
Cara-cara:
  1. Tumiskan bawang putih dan bawang merah bersama udang.
  2. Masukkan cili blend. Kemudian masukkan serbuk maggi kari.
  3. Masukkan sos cili & sos tomato (kalau tiada, masukkan cuka selepas masukkan air) dan kacau sebati. Masukkan sedikit air.
  4. Perasakan dengan serbuk maggi cukup rasa.
  5. Masukkan maggi, sayuran dan telur. Biarkan sehingga maggi lembut.
  6. Siap untuk dihidang.
Tips:
  • Letak cuka much better dari sos tomato.
  • Kalau ada udang kering tumbuk, tambah sedap.
  • Biasanya untuk hilangkan/matikan perasa maggi serbuk tu, kita tumis.
  • Jangan rebus. Anyway maggi bandung ni takde rasa macam maggi sup pun sebab guna cili blend dan sos cili.
Kredit: نورازيندا بهارودين

Share this:

Post a Comment

 
Back To Top
Copyright © 2014 Resepi Mudah. Designed by OddThemes