RESEPI HOT!

Monday, March 23, 2020

Resepi Puding Roti Epal

Resepi Puding Roti Epal
Resepi Puding Roti Epal
Bahan-Bahan Resepi Puding Roti Epal:
  • 6 keping roti sandwich
  • 4 sudu teh marjerin
  • 4 sudu makan coklat cip
  • 4 biji buah epal hijau – dipotong dadu
  • 1 sudu teh serbuk kulit kayu manis
  • 2 cawan susu segar
  • 2 biji telur gred A
  • 2 susu teh gula
Cara Membuat:
1. Panaskan ketuhar anda pada suhu 180°C.
2. Masukkan roti yg telah dicarik tadi ke dalam mangkuk sederhana bersama marjerin dan gaulkan sebati.
3. Sapukan sedikit marjerin pada lapisan bawahnya dan susunkan sebahagian roti tadi dalam loyang sebagai lapisan pertama.
4. Kemudian, untuk lapisan kedua, susunkan pula buah epal dan taburkan kismis hitam diatasnya.
5. Setelah itu, susun sebahagian lagi roti tadi diatas permukaan buah epal tadi sebagai lapisan ketiga.
6. Dalam mangkuk berlainan, campurkan susu segar, gula dan telur dan kacau hingga kembang dan sebati.
7. Tuangkan ke atas lapisan roti tadi. Taburkan coklat chip. Bakar dalam ketuhar selama 30-40 minit. Hidangkan.

Share this:

Post a Comment

 
Back To Top
Copyright © 2014 Resepi Mudah. Designed by OddThemes