Resepi Biskut Semperit |
- 250 gm mentega
- 1/2 cawan gula (diblend halus)
- 1 biji kuning telur
- 1 cawan tepung gandum
- 1 cawan tepung kastard
- 2 cawan tepung jagung
- Ceri yang dipotong/chocolate chip.
Saya guna acuan samperit pecah 13. Lagi banyak pecah lagi cantik.
Cara Membuat:
1. Gaul gula halus dan mentega sampai sebati guna senduk kayu je. Tak perlu kembang sangat.
2. Masukkan kuning telur. Gaul lagi.
3. Ayak & masukkan tepung ke dalam adunan dan gaul sebati.
4. Uli gunakan tangan hingga doh tidak melekat di tangan. Kalau masih melekat, tambah tepung jagung sedikit demi sedikit.
5. Terap acuan, hiaskan dengan chocolate chip/ceri.
6. Bakar adunan 170° api atas bawah 15 minit (ikut oven masing-masing).
Post a Comment